Springlessen


Groep-springlessen zijn mogelijk voor ruiters met eigen paarden, maar ook voor ervaren ruiters zonder eigen pony/paard die naast de groepspringles ook een vaste dressuurgroepsles rijden. De basis voor het springen is de dressuur.
In de springles wordt kennis gemaakt met de verschillende springtechnieken zoals het rijden van lijntjes, correcte afstanden, verschillende type hindernissen, in-uitjes en basis springparcoursen. Centraal in de lessen staat het verkrijgen van een goede balans op, voor en na de sprong, tempobeheersing, het rijden van wendingen en afstanden.

In de springlessen wordt toegewerkt naar het rijden van Vaardigheids parcoursen of spring parcoursen.

Wij organiseren ook een aantal keer per jaar een vaardigheid/springwedstrijd, zie kalender.

Wilt u een springles rijden en weet u niet zeker of u er al aan toe bent, kunt u dit altijd met een van onze instructeurs overleggen. (minimaal galop ervaring en in het bezit van het draf diploma)

Inschrijven springlessen via het aanmeldformulier hieronder!!

Aanmelden Springlessen

Springlessen zijn op donderdagavond. Voor manege gasten van 19.00-20.00 of 20.00-21.00 uur en voor gasten met een eigen paard/pony van 21.00-22.00 uur (deelnemen met een eigen paard van buitenaf is mogelijk).

Kosten manege springles €17,50 en met een eigen paard €15,-. Op de avond zelf gepast betalen bij de instructeur.

Na bevestiging van ons is de les gereserveerd.

In de week voor de les krijgt u via de mail uw lestijd waarop u bent ingedeeld pas te horen, dit i.v.m. de beschikbare paarden/pony's per les.

Tijdelijk is alles aangepast vanwege de Corona. Voor de manege gasten geld hetzelfde protocol als met de reguliere lessen. Deelnemers met een eigen paard krijgen het protocol via de mail.

De springlessen starten weer vanaf Februari 2022

0181-453197 Ons adres Schuddebeursedijk 2 3212 LT Simonshaven

info@hcsimonshaven.nl