IMG 20230721 WA0085

Longe-lessen voor beginners
vanaf 7 jaar & volwassenen

Beginners beginnen eerst met lessen aan de longeerlijn (individueel) . Waarin de grondbeginselen van het pony/paardrijden worden geleerd. Indien in de longe-lessen voldoende vorderingen zijn gemaakt kan men daarna doorstromen naar de groepslessen.Vanaf de leeftijd van 7 jaar kunnen kinderen bij ons beginnen. Ook volwassene beginners starten aan de longe.

De lessen aan de longe kosten €20,- per keer (30 minuten)

Aanmelden longe lessen:

De eerste les

U gaat paardrijden en gelijk heeft u! Het is een fijne en boeiende sport die in ons land door meer dan een half miljoen mensen wordt bedreven. Onze manege vindt veilig en verantwoord paardrijden erg belangrijk. Daarom hebben wij voor een aantal belangrijke adviezen over uitrusting, lessen en regels op een rijtje gezet.

Zorg er voor dat u zich minimaal een half uur voor het begin van de les meldt in de kantine. Daar zullen ze u vertellen op welke pony/paard u mag gaan rijden. Soms staat uw paard of pony al voor u klaar. Wanneer dat niet zo is moet u rekening houden met de tijd die u nodig hebt om uw paard of pony onder toezicht en hulp van onze werknemers te poetsen en op te zadelen

Wat moet u aan als u gaat paardrijden?

*(rij)laarzen die de nodige bescherming bieden. Draag laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak (of jodhpur-laarsjes met chaps) en let op een goede pasvorm; Draag geen sportschoenen want daarmee kun je vast in de beugels komen te zitten.

*kleding die armen en benen zo goed mogelijk beschermt. De kleding moet wel voldoende ruim zitten maar mag niet met alle winden gaan meewaaien..

*draag een echte rijbroek. Heb je die nog niet dan kun je ook een andere broek aandoen. Let er wel op dat de broek geen dikke naden heeft aan de binnenkant van je benen want dat gaat schuren.

*veiligheidscap/ helm: het dragen van een veiligheidshelm (met CE markering) is verplicht (voor de eerste lessen hebben we er enkele te leen).

Op onze manege  algemene regels welke hangen op het prikbord en bij de rijbanen.

Indien u gezondheids problemen heeft dan is het goed dat de instructie hiervan op de hoogte is, zodat zij in geval van nood kunnen reageren.

info@hcsimonshaven.nl         Adres: Schuddebeursedijk 2   3212 LT   Simonshaven