Manege & Ruiter Bond (M&RB)

Hippisch Centrum Simonshaven bestaat sinds 1996 en is een M&RB (Manege & Ruiter Bond) gecertificeerde veiligheids manege. Dat staat voor verantwoord paardrijden en gecontroleerde kwaliteit.

De M&RB is een samenwerkingsverbond van Maneges.
Door de aangesloten bedrijven wordt het Manege ruiterpaspoort uitgegeven aan de aangesloten ruiters. Het Manege ruiterpaspoort is een document dat uitgegeven wordt door een manege die aan alle veiligheidseisen voldoet. Bij deze manege worden onder deskundige begeleiding opleidingen, cursussen, buitenritten, wedstrijden, en nog veel meer georganiseerd. In het Manege ruiterpaspoort kan de totale ruitercarrière worden bijgehouden. Bij voldoende resultaat zal alles worden aangetekend en afgestempeld in dit ruiterpaspoort. Aan dit Manege ruiterpaspoort is tevens een ongevallen verzekering verbonden.
Veel plezier met de paarden en pony’s. Hun welzijn is belangrijk voor ons allen. Respect voor mens en dier gaat bij ons samen met gezelligheid en plezier! Daar staat de Manege & Ruiter Bond voor!

MANEGELESSEN: Als manegeruiter kunt u kiezen tussen privé- of groepslessen. De groepslessen bestaan maximaal uit negen ruiters, wat er voor zorgt dat iedereen voldoende aandacht krijgt.
Beginners beginnen eerst met lessen aan de longeerlijn (individueel) . Waarin de grondbeginselen van het pony/paardrijden worden geleerd. Indien in de longe-lessen voldoende vorderingen zijn gemaakt kan men daarna doorstromen naar de groepslessen.Vanaf de leeftijd van 7 jaar kunnen kinderen bij ons beginnen met pony rijden. Voor kinderen jonger dan 7 jaar bieden wij zogenaamde smurf-lessen aan. Kinderen leren spelenderwijs en ongedwongen met een pony om te gaan. Knuffelen, wandelen, poetsen en erop stappen alles mag en niets moet. Wij beschikken naast manegepaarden en -pony’s die geschikt zijn voor beginners ook over wat 'pittigere' dieren. Die maken manegelessen voor gevorderden juist zo aantrekkelijk.

Diploma rijden

Het diploma rijden is ontwikkeld om gedurende uw ruiteropleiding, stap voor stap te toetsen op uw vaardigheden. Waarna u bekwaam kan deelnemen aan de wedstrijdsport, dressuur, springen en buiten rijden. Vanaf de eerste rijlessen worden de vorderingen nauwlettend door de instructie in de gaten gehouden. Een aantal keer per jaar organiseren wij het Diploma rijden. Wanneer u in aanmerking komt voor een diploma, ontvangt u tijdens de rijlessen een persoonlijke uitnodiging van de instructie. 

Meer informatie

Ponyspeeldagen &
Trainingsdagen

Bekijken

info@hcsimonshaven.nl         Adres: Schuddebeursedijk 2   3212 LT   Simonshaven