Manege Informatie

Manege lessen: Als manegeruiter kunt u kiezen tussen privé- of groepslessen. Beginners beginnen eerst met lessen aan de longeerlijn (individueel). Waarin de grondbeginselen van het pony/paardrijden worden geleerd. Indien in de longe-lessen voldoende vorderingen zijn gemaakt kan men daarna doorstromen naar de groepslessen.Vanaf de leeftijd van 7 jaar kunnen kinderen bij ons beginnen met pony rijden. Voor kinderen jonger dan 7 jaar bieden wij zogenaamde smurf-lessen aan. Kinderen leren spelenderwijs en ongedwongen met een pony om te gaan. Knuffelen, wandelen, poetsen en erop stappen alles mag en niets moet. Wij beschikken naast manegepaarden en -pony’s die geschikt zijn voor beginners ook over wat 'pittigere' dieren. Die maken manegelessen voor gevorderden juist zo aantrekkelijk. Verderop deze pagina meer informatie.

Manege & Ruiterbond

Hippisch Centrum Simonshaven bestaat sinds 1996 en is een M&RB (Manege & Ruiter Bond) gecertificeerde veiligheids manege. Dat staat voor verantwoord paardrijden en gecontroleerde kwaliteit.

Diploma behalen

Het diploma rijden is ontwikkeld om gedurende uw ruiteropleiding, stap voor stap te toetsen op uw vaardigheden. Waarna u bekwaam kan deelnemen aan de wedstrijdsport, dressuur, springen en buiten rijden. Vanaf de eerste rijlessen worden de vorderingen nauwlettend door de instructie in de gaten gehouden. Een aantal keer per jaar organiseren wij het Diploma rijden. Wanneer u in aanmerking komt voor een diploma, ontvangt u tijdens de rijlessen een persoonlijke uitnodiging van de instructie. 

Kennismakingsmiddag

Wilt u als volwassenen of uw kind graag gaan paardrijden, maar twijfelt u nog om de eerste stap te zetten, dan bieden wij u een gratis kenningsmakings middag paardrijden aan. We beginnen met een rondleiding over het terrein van Hippisch Centrum Simonshaven en u krijgt uitleg over de mogelijkheden van de te volgen lessen. Er is de gelegenheid om vragen te stellen en met de paarden en pony’s kennis te maken en natuurlijk indien u dit wil een rondje te rijden!!!

Smurflessen 3 t/m 6 jaar

Voor kinderen van 3 t/m 6 jaar zijn er speciale smurf lessen. Kinderen leren spelenderwijs en ongedwongen met een pony om te gaan. Knuffelen, wandelen, poetsen en erop stappen alles mag en niets moet. 

Longe-lessen beginners

IMG 20230721 WA0085

Vanaf 7 Jaar & Volwassenen. Beginners beginnen eerst met lessen aan de longeerlijn (individueel) . Waarin de grondbeginselen van het pony/paardrijden worden geleerd. Indien in de longe-lessen voldoende vorderingen zijn gemaakt kan men daarna doorstromen naar de groepslessen.Vanaf de leeftijd van 7 jaar kunnen kinderen bij ons beginnen. Ook volwassene beginners starten aan de longe.

Aanmelden met ervaring

Voor alle  ruiters en amazones met ervaring starten wij met een individuele les van een half uur om goed te kunnen beoordelen op welk niveau u kan instromen in de groepslessen.

Vaardigheid & Springen

 DSC1148

In de gevorderde manege lessen, behandelen we ook vaardigheid & Springen. In de vaardigheid rij je naast enkele manegefiguren die je al hebt geleerd bij de dressuur proeven, extra onderdelen zoals slalommen, balkjes draven, poortjes passeren en een klein obstakeltje springen. Bij de vaardigheid ligt de nadruk op je balans, behendigheid en de samenwerking met het paard.Bij Hippisch Centrum Simonshaven worden het hele jaar door Vaardigheid & Spring wedstrijden georganiseerd.

Caroussel lessen

Foto Carrousel groep NK 2022

Een carrouselgroep bestaat uit een groep van 12 ruiters met paarden en pony's die in een geordende colonne, bijvoorbeeld met tweeën naast elkaar, een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren. De door de groep samengestelde manoeuvres worden gereden op passende muziek. Het gaat dus niet om de show (hoewel dit element er best in zit), maar om de nauwkeurige en met stijl gereden figuren. Het effect ontstaat door de uniformiteit van de groep, waarbij geen enkele combinatie opvalt en het tempo, de onderlinge afstand en afstemming op elkaar het niveau bepalen. Het leuke is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een combinatie, maar juist van de prestatie van de groep in zijn geheel.

Talentlessen

19500465 014F98BF46B070FE5349

Voor de fanatieke ruiter zijn er speciaal de Talent lessen. 2x in de week heeft u les op dezelfde paard/pony (door ons aangewezen) en werkt u naar een betere samenwerking (harmonie) tussen ruiter en dier. Deze lessen zijn er op gericht om uw prestaties naar een hoger doel te brengen. De realiteit is dat je met 1x in de week paardrijden niet voldoende kilometers maakt om op een hoger niveau te gaan presteren.

Buitenritten

Naast de lessen bij ons op de manege worden er buitenritten georganiseerd in het mooie recreatie gebied 'de Bernisse' waar je ritten van 1 of 2 uur kunt maken, uiteraard onder begeleiding van een instructeur.

Young Leaders Program

De KNHS levert een prominente bijdrage aan de ontwikkeling van de jeugd op het gebied van sociale, mentale en maatschappelijke vaardigheden met het ‘Young Leaders Program’. In dit programma ontmoeten sport en de maatschappij elkaar en worden deelnemers niet alleen fysiek uitgedaagd maar ontwikkelen ze tegelijkertijd waardevolle vaardigheden die bijdragen aan succesvolle deelname in de huidige maatschappij.

Wedstrijden

Op onze accommodatie is het mogelijk om op een manegepaard of manegepony mee te doen aan de manege wedstrijden. Bij Hippisch Centrum Simonshaven worden het hele jaar door Dressuur, Vaardigheid en Spring-wedstrijden georganiseerd. De datums staan op de kalender. Wanneer u in het bezit bent van een diploma kunt u gaan deelnemen aan onze wedstrijden.

Kinderfeestje

63dfee9cec89b2b292727fed54221e67

Bij Hippisch Centrum Simonshaven kunnen kinderen hun verjaardag vieren samen met hun vriendjes en vriendinnetjes:
 Zingen voor de jarige en cadeautjes uitpakken
- Rondleiding en uitleg omgang met pony’s en paarden
- Knutsel activiteit
- Pimp your pony (pony versieren) 
- Rondje pony rijden
- Bij terugkomst patat met snack en drinken
- Leuke kleurplaten
- totale duur ca. 3 uur
- Alles onder deskundige begeleiding
- Minimaal 5 kinderen
Let op de kinderfeestjes organiseren wij alleen op woensdagmiddag!!
Mail ons voor prijzen, vragen en beschikbaarheid info@hcsimonshaven.nl

Ponyspeeldagen &
Trainingsdagen

IMG 20230721 WA0055

Ponyspeeldagen: Ben jij gek op pony’s en paarden?  Dan is een pony-speeldag echt iets voor jou! Vanaf niveau Poets&opzadel diploma, leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Op zo’n dag ga je een pony/paard verzorgen, rijden, spelletjes met & zonder pony, buitenrit, paardenvoetbal en nog veel meer……..Ook gaan we de pony's pimpen, neem leuke versiering mee van thuis om jezelf en je pony om te toveren naar een mooie duo. Trainingsdag: Tijdens de zomer vakantie de hele dag alles leren over het trainen met paarden. Trainings-dagen voor jeugd vanaf 13 jaar (met galop ervaring) & volwassenen. Uiteraard dressuur/vaardigheid les, ieder op zijn eigen niveau met veel uitdaging. Hoe moet je een paard longeren en je paard verbeteren aan de lijn.Zit-les, paardrijden begint met een goede onafhankelijke zit. Aanvullende theorie lessen.

Tarieven Manege

info@hcsimonshaven.nl         Adres: Schuddebeursedijk 2   3212 LT   Simonshaven