Even voorstellen

Welkom
Hippisch Centrum Simonshaven bestaat sinds 1996 en is een M&RB (Manege & Ruiter bond) gecertificeerde veiligheids manege.
Dat staat voor verantwoord paardrijden en gecontroleerde kwaliteit.
Tevens beschikken wij over het veiligheidscertificaat van het keurmerkinstituut, uitgegeven door de Stichting Veilige Paardensport. Dit houdt in, dat Hippisch Centrum Simonshaven een goedgekeurde en een "veilige" manege is, die staat voor kwaliteit en voldoet aan alle veiligheidseisen, m.b.t. accommodatie, opleiding en veiligheid.
Veiligheid, gastvrijheid en een prettige sfeer hebben wij dan ook hoog in het vaandel staan.
Ons bedrijf met een oppervlakte van ruim 9 ha. is prachtig gelegen midden in het schitterende natuurgebied “de Bernisse”.
De manege beschikt over 3 binnen rijbanen die rijden in alle weersomstandigheden mogelijk maken, maar ook met mooi weer rijden wij in onze 2 buiten rijbanen.
U vindt ons op zo'n 3 kilometer afstand van Spijkenisse.
Hippisch Centrum Simonshaven beschikt over diverse gediplomeerde instructeurs en deskundige stalmedewerkers.
De leiding is in handen van Henk & Jantina de Bruijn

Manegelessen

Als manegeruiter kunt u kiezen tussen privé- of groepslessen. De groepslessen bestaan maximaal uit negen ruiters, wat er voor zorgt dat iedereen voldoende aandacht krijgt.
Beginners beginnen eerst in een startcursus. Een start cursus bestaat uit 5 lessen waarin de grondbeginselen van het verzorgen, op en afzadelen en natuurlijk het pony/paardrijden worden geleerd. Indien in de startcursus voldoende vorderingen zijn gemaakt kan men daarna doorstromen in de groepslessen.Vanaf de leeftijd van 6 jaar kunnen kinderen bij ons in de startcursus beginnen. Wij beschikken naast manegepaarden en -pony’s die geschikt zijn voor beginners ook over wat 'pittigere' dieren. Die maken manegelessen voor gevorderden juist zo aantrekkelijk.

0181-453197 Ons adres Schuddebeursedijk 2 3212 LT Simonshaven

info@hcsimonshaven.nl