Aanmelden smurflessen t/m 5 jaar

Na bevestiging van ons is de les gereserveerd en geven wij de lestijd waar uw kind op is ingedeeld door. Vooraf vragen wij het lesgeld over te maken. Het verschuldigde lesgeld moet uiterlijk op donderdag avond voor 18.00 uur zijn overgemaakt, anders vervalt de reservering. Vergeet dit dus niet om teleurstellingen te voorkomen. Lees eerst de voorwaarden op deze pagina goed door. Tijdelijk is alles aangepast vanwege de Corona.

Helaas gaan de smurflessen tijdelijk niet door vanwege de huidige corona maatregelen !!


Lestijden:  Iedere zaterdag van


10.00 tot 10.20 uur           10.20 tot 10.40 uur           10.40 tot 11.00 uur.

Smurf-lessen tijdens de Corona


Aangepast corona-protocol vanaf 29 September 2020. Graag willen we u nog attent maken op het corona protocol voor de smurflessen:

- Deelnemer kan alleen deelnemen als de begeleider meeloop en de pony durft vast te houden. (Voor de smurflessen is er een uitzondering dat de begeleider bij het kind mag blijven)

- Deelnemer en begeleider dragen verplicht handschoenen

- Aankomst: wachten voor rijbaan 2, let op 1,5 meter afstand van elkaar.

- Rijhelmen en haarnetjes liggen klaar bij de rijbaan.

- De pony's poetsen is helaas momenteel niet mogelijk, alleen rijden.

- Publiek is niet toegestaan!!

- Heeft u klachten als verkoudheid, hoesten of verhoging, neem dan zelf u verantwoordelijkheid en blijf thuis, vermijd onnodig contact met andere gasten en hou gepaste afstand van elkaar. Ook onze werknemers waarderen dit enorm.

- Wanneer onze medewerkers zich niet veilig voelen, omdat de regels niet worden nageleefd, kunnen wij u verzoeken het terrein te verlaten.

Voor peuters en kleuters t/m 5 jaar zijn er speciale smurf lessen.


Kinderen leren spelenderwijs en ongedwongen met een pony om te gaan.

Knuffelen, wandelen en erop stappen alles mag en niets moet.

Voor deze lessen hebben wij speciale pony’s beschikbaar die niet te groot zijn en daardoor zeer geschikt voor de allerkleinsten.

Veiligheidshelm is verplicht, er zijn ook rijhelmen te leen.

De lessen duren 20 minuten en kosten € 5,- per les. (Lesgeld overmaken na reservering) De lessen zijn vrijblijvend, er zijn geen extra kosten aan verbonden of opzegtermijn.

* Indien er in de maand een officiële feestdag is dan is er die dag geen paard/pony rijden. Tijdens de zomervakantie is HCS 2 weken gesloten. Zie onze kalender op de website.

Kinderen kunnen doorstromen naar de reguliere lessen vanaf 6 jaar of wanneer de rijvaardigheden voldoende zijn.

0181-453197 Ons adres Schuddebeursedijk 2 3212 LT Simonshaven

info@hcsimonshaven.nl