Diploma rijden

Het diploma rijden is ontwikkeld om gedurende uw ruiteropleiding, stap voor stap te toetsen op uw vaardigheden. Waarna u bekwaam kan deelnemen aan de wedstrijdsport, dressuur, springen en buiten rijden. Vanaf de eerste rijlessen worden de vorderingen nauwlettend door de instructie in de gaten gehouden. Een aantal keer per jaar organiseren wij het Diploma rijden. Wanneer u in aanmerking komt voor een diploma, ontvangt u tijdens de rijlessen een persoonlijke uitnodiging van de instructie. Wanneer u wenst deel te nemen, kunt u zich inschrijven via de website (zie link onderaan deze pagina). 

De diploma's zijn:
Poets-opzadel diploma
Stap diploma
Draf diploma
Galop diploma

Na het behalen van ieder diploma kunt u gaan deelnemen aan verschillende wedstrijden/evenementen. Vanaf het Poets&Opzadel diploma mag je bijvoorbeeld deelnemen aan de FUN wedstrijden. Na het behalen van het Galop diploma, beheerst u voldoende vaardigheden om aan de HCS dressuur wedstrijden en vaardigheid/spring wedstrijden deel te nemen. En krijgt u automatisch een uitnodiging hiervoor.

Wat te dragen tijdens het diploma rijden?
* rijlaarzen of chaps met jophurs
* Veiligheidshelm
* rijbroek
* Handschoenen
* Rijzweep indien nodig (niet langer dan 1 meter)

Op de dag zelf:
* Nadat u zich heeft ingeschreven voor het diploma rijden, zal er een aantal dagen voor het diploma rijden, een startlijst bekend gemaakt worden. Deze kunt u vinden op onze website bij de startlijsten. Tip via onze Facebook/instagram pagina kondigen we deze startlijsten ook aan.


* Zorg dat u een half uur voor uw starttijd aanwezig bent op HCS en meld u aan in de kantine bij het secretariaat. Kosten voor het diploma rijden zijn voor het poets-opzadel diploma €6,- en overige diploma's €16,-.

* Voor het Poets-opzadel diploma wacht u daarna voor de ponystal en zal de examinator u vanzelf naar binnen roepen.
Voor het stap, draf en galop diploma wacht u voor rijbaan 1 en zal de ringmeester u begeleiden naar uw pony/paard.

* De pony's en paarden worden gezadeld. De proef zal worden voorgelezen en begeleid. Een jury zal het proefje beoordelen. Tijdens de proef moet u groeten naar de jury, vraag aan de instructie uitleg hierover.

* Diploma uitreiking is na afloop in de kantine.

Aanmelden Diploma dag

info@hcsimonshaven.nl         Adres: Schuddebeursedijk 2   3212 LT   Simonshaven