Caroussel rijden

Een carrouselgroep bestaat uit een groep van 12 ruiters met paarden en pony's die in een geordende colonne, bijvoorbeeld met tweeën naast elkaar, een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren. De door de groep samengestelde manoeuvres worden gereden op passende muziek. Het gaat dus niet om de show (hoewel dit element er best in zit), maar om de nauwkeurige en met stijl gereden figuren. Het effect ontstaat door de uniformiteit van de groep, waarbij geen enkele combinatie opvalt en het tempo, de onderlinge afstand en afstemming op elkaar het niveau bepalen. Het leuke is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een combinatie, maar juist van de prestatie van de groep in zijn geheel.

Carrouselgroep Hippisch Centrum Simonshaven Nederlands kampioen 12-tal en Prix d’Elegance 2022

Carrouselgroep Hippisch Centrum Simonshaven Nederlands kampioen Prix d’Elegance 2023

NK Carrousel 2022 vond in Almere het Nederlands Kampioenschap Manege Carrousel rijden plaats. Het carrouselteam Hippisch Centrum Simonshaven uit Simonshaven, bestaande uit 12 ruiters en paarden & pony’s, wisten met hun kür op muziek een knappe eerste plaats te behalen. De jury beoordeelde de proef, geheel in het thema ‘Grease’, op inhoud, artistiek, uitvoering en muziekkeuze met 71,700 punten. Tevens werd vandaag de Prix d’Elegance in de wacht gesleept. Deze prijs staat voor de mooiste uitrusting en uitstraling van de groep tijdens de proef.

NK Carrousel 2023 Van harte gefeliciteerd Carrousel groep HCS. Een 1e plaats PRIX D’ELEGANCE, jullie nemen weer een mooie mee naar huis. In het eindklassement een geweldige 4e plaats behaald. Kortom jullie dag kan niet meer stuk. Wij willen gelijk via deze weg alle ouders, grooms en supporters bedanken Onze lieve paarden .En niet te vergeten jullie top instructrice juf Suzanne

Carrousel rijden iets voor jou? Momenteel is er 1 plekje beschikbaar in het team!!

Meld je snel aan via:

info@hcsimonshaven.nl

info@hcsimonshaven.nl         Adres: Schuddebeursedijk 2   3212 LT   Simonshaven