Wedstrijden met een eigen pony/paard op HCSFUN wedstrijden (Bixie concept)
M&RB Dressuur wedstrijden (Bixie B1 niveau t/m L2 dressuur)
Vaardigheid/Spring (Oefen) wedstrijden (vanaf Bixie hoogte)


Op onze accommodatie is het mogelijk om met een eigen pony mee te doen aan de manege wedstrijden. (Ook van buiten HCS)


Bij Hippisch Centrum Simonshaven worden het hele jaar door wedstrijden georganiseerd. De datums staan op de kalender.

Alle verrichtingen op HCS worden in een persoonlijk ruiterpaspoort bijgehouden. Wanneer je voor de eerste keer bij ons komt starten vraag daarnaar op het secretariaat. kosten aanschaf paspoort, eenmalig €5,-.


HCS FUN wedstrijden:
Tijdens deze wedstrijden worden de volgende categorieen verreden: Veulen-proef, Kanjer-proef en de M&RB D1, D2 (Dressuur) proeven.
Veulen-proef: In de Veulen-proef rij je een proefje met een begeleider die de pony tijdens de gehele proef blijft vasthouden. Een leuke en veilige manier om kennis te maken met wedstrijd rijden. In deze proef laat je in de stap al jou vaardigheden zien als sturen van letter naar letter, maar ook door een zig-zag stappen en sla-ommen. De proeven worden voorgelezen. (2 proeven starten mogelijk)Kleding: Geen wedstrijd tenue verplicht, maar mag wel. 
Kanjer-proef: In de kanjer proef ga je samen met je pony alle onderdelen laten zien. Net als in de Veulen-proef sturen van letter naar letter, een zig-zag en sla-ommen, maar ook kleine stukjes draf en een grote volte. De proeven worden voorgelezen.Kleding: Geen wedstrijd tenue verplicht, maar mag wel. (2 proeven starten mogelijk) (De begeleider mag in de rijbaan staan om te helpen)
Aan de veulen en kanjer proeven mag je zo vaak mee doen als je zelf wilt.
M&RB D1 en D2 proeven: Wanneer je echt toe ben aan een stapje verder, mag je deelnemen aan de D1&D2 proeven.In deze proeven rij je dressuur figuren in stap en draf. Ook moet je vanaf nu naar de jury gaan groeten en niet meer zwaaien. In deze categorieen moet je 3 winstpunten per klasse behalen. Bij de 3e winstpunt in de D2 krijg je ook een theorie examen voor het D2 diploma. Na het behalen van je D2 diploma stroom je door naar de HCS Dressuur wedstrijden niveau D3 en hoger. Kleding: Wedstrijd tenue verplicht 
 
HCS (M&RB) Dressuur wedstrijden: Na het behalen van je D2 diploma stroom je door naar de HCS Dressuur wedstrijden niveau D3 en hoger. Deze wedstrijden worden apart georganiseerd, voor datums zie kalender.

HCS Vaardigheid wedstrijden: Tijdens de vaardigheid rij je naast enkele manegefiguren die je al hebt geleerd bij de dressuur proeven, extra onderdelen zoals slalommen, balkjes draven, poortjes passeren en een klein obstakeltje springen. Bij de vaardigheid ligt de nadruk op je balans, behendigheid en de samenwerking met het paard. (enige ervaring al vereist)

HCS (Oefen)-springwedstrijden: Oefenspringen voor springruiters met eigen paard/pony. Deelname met eigen paard/pony 15 euro voor 2x parcours. Pony vasthouden en meelopen (Bixie) is mogelijk. In de ring staat springruiter Henk de Bruijn om u, indien gewenst, te begeleiden. Hoogte vanaf Bixie - 110 cm. Bij voldoende jeugd aanmeldingen kunnen we er een wedstrijdje met prijsjes van maken. De (oefen) spring wedstrijden worden op dezelfde dag als de vaardigheid verreden. Voor datums zie de kalender.

Fun wedstrijden startgeld voor 1 proef €15,-  2 proeven €20,-

Vaardigheid startgeld €15,00 (1 proef)
Springen 2 rondjes €15,- 

De proeven kunt u onderaan deze pagina vinden!!!

Aanmelden wedstrijden

Overige proeven van D1 en hoger. En vaardigheid proeven:

klik hier

info@hcsimonshaven.nl         Adres: Schuddebeursedijk 2   3212 LT   Simonshaven