HCS Vaardigheid Wedstrijden


Wanneer u in het bezit bent van het galopdiploma of voldoende niveau beheerst (ter beoordeling instructie) kunt u gaan deelnemen aan de HCS Vaardigheid wedstrijden.


Op onze accommodatie is het mogelijk om op een manegepaard of manegepony mee te doen aan de manege wedstrijden.

Bij Hippisch Centrum Simonshaven worden het hele jaar door Vaardigheid wedstrijden georganiseerd. De datums staan op de kalender.

Vaardigheid:
In de vaardigheid rij je naast enkele manegefiguren die je al hebt geleerd bij de dressuur proeven, extra onderdelen zoals slalommen, balkjes draven, poortjes passeren en een klein obstakeltje springen. Bij de vaardigheid ligt de nadruk op je balans, behendigheid en de samenwerking met het paard.

Per klasse moet je 3 winstpunten behalen voordat je mag promoveren naar een hoger niveau. Na het behalen van de 3e winstpunt in de VS6 kan de ruiter doorstromen naar de spring wedstrijden.

In niveau V1 t/m V4 lig de nadruk op de dressuur met enkele hindernissen. In de VS5 en VS6 gaat het al een heel parcours worden. Na de VS6 stroom je door naar de spring wedstrijden vanaf 40 cm hoogte, vanaf nu zal er telkens een ander parcours worden verreden.


Instroom niveau V1: minimaal galop diploma of met toestemming van instructie!!!! Ben je in het bezit van je D4 diploma, dan mag je deelnemen aan de vaardigheidsproeven V2 en hoger.

V1 geen wedstrijd kleding verplicht, wel vanaf V2 en hoger.


Melden: Op de wedstrijddag, een uur voor het losrijden (i.v.m. inlopen starttijden), de proef betalen en Ruiterpaspoort inleveren bij het wedstrijdsecretariaat in de kantine. De dames van het secretariaat zitten aan de tafels achter in de kantine.

Opzadelen: Zorg dat je pony/paard op tijd gezadeld is, de ringmeester komt u bij stal ophalen voor het losrijden. losrijden en proeven worden begeleid.

Prijsuitreiking: Nadat de laatste deelnemer is gestart in de kantine. 


Kledingvoorschriften vanaf V2 (verplicht):
- Rijjasje of HCS-bodywarmer/polo
- Rijlaarzen of Chaps met Jodpurs
- Witte rijbroek
- Witte rij-handschoenen
- Plastron of stropdas (heren)
- Wedstrijd shirt/blouse (bij bodywarmer/polo lange mouwen, kleur wit)
- Veiligheids-helm
- Haar in knot of wedstrijdstrik
- Zweep (niet langer dan 1 meter)

Afzeggen: Uiterlijk 48 uur van te voren via onze mail info@hcsimonshaven.nl zonder bericht is het startgeld verschuldigd.

Aanmelden HCS Vaardigheid

Reglement HCS Vaardigheid wedstrijden

klik hier

info@hcsimonshaven.nl         Adres: Schuddebeursedijk 2   3212 LT   Simonshaven