HCS FUN Wedstrijden 


Wanneer je in het bezit bent van je Poets&Opzadel diploma mag je gaan deelnemen aan de FUN Wedstrijden. (Voor kinderen met een eigen pony is dit niet van toepassing)


Op onze accommodatie is het mogelijk om op een manegepaard of manegepony, maar ook met een eigen pony mee te doen aan de manege wedstrijden.

Bij Hippisch Centrum Simonshaven worden het hele jaar door wedstrijden georganiseerd. De datums staan op de kalender.

HCS FUN wedstrijden:
Na het behalen van je poets&opzadel diploma mag je gaan deelnemen aan de FUN-wedstrijden. Tijdens deze wedstrijden worden de volgende categorieen verreden: Veulen-proef, Kanjer-proef en de M&RB D1, D2 (Dressuur) proeven.

Veulen-proef:
Deelname vanaf poets&opzadel diploma. Deze wedstrijden beginnen met de Veulen-proef. In de Veulen-proef rij je een proefje met een begeleider die de pony tijdens de gehele proef blijft vasthouden. Een leuke en veilige manier om kennis te maken met wedstrijd rijden. In deze proef laat je in de stap al jou vaardigheden zien als sturen van letter naar letter, maar ook door een zig-zag stappen en sla-ommen. De proeven worden voorgelezen. Kleding: Geen wedstrijd tenue verplicht.

Kanjer-proef:
Wanneer je in het bezit bent van je Stap diploma mag je doorstromen naar de Kanjer-proef, de naam zegt het al in deze proeven rij je je proefje zonder vasthouden van de pony. In deze proef ga je samen met je pony alle onderdelen laten zien. Net als in de Veulen-proef sturen van letter naar letter, een zig-zag en sla-ommen, maar ook kleine stukjes draf en een grote volte. De proeven worden voorgelezen.Kleding: Geen wedstrijd tenue verplicht.

Aan de veulen en kanjer proeven mag je zo vaak mee doen als je zelf wilt.

M&RB D1 en D2 proeven:
Na het behalen van je Draf diploma mag je deelnemen aan de M&RB Dressuur proeven D1 en D2. In deze proeven rij je dressuur figuren in stap en draf die je in de lessen heb geleerd. Ook moet je vanaf nu naar de jury gaan groeten (Vraag hoe je moet groeten aan de instructie) en niet meer zwaaien. In deze categorieen moet je 3 winstpunten per klasse behalen. Bij de 3e winstpunt krijg je ook een theorie examen voor het D2 diploma.Vanaf Galop diploma stroom je door naar de HCS Dressuur wedstrijden niveau D3 (Er mag pas in de D3 worden deelgenomen wanneer je de D1 en D2 met 3 winstpunten heb afgerond en het theorie examen heb behaald). Kleding: Wedstrijd tenue verplicht (voorschriften zie verderop)
 
Alle wedstrijden worden afgetekend in het M&RB Ruiterpaspoort.


De wedstrijddag:
Zorg dat je ruim op tijd op stal aanwezig bent. Meestal rijden meerdere deelnemers op dezelfde pony/paard. De kinderen moeten samen poetsen, de hoeven uitkrabben, de manen vlechten (vanaf D1) en opzadelen. Een wit dekje gebruiken is toegestaan. Na afloop moeten de kinderen ook weer samen de pony naverzorgen. Dat betekent afzadelen, hoeven uitkrabben, vlechtjes uit de manen halen. Voor beginners is er altijd wel een ervaren ruiter aanwezig die even een handje wil helpen. Op de wedstrijd dag zelf wordt pas bekend gemaakt op welke paard of pony je mag starten, iedere wedstrijd start je op een ander paard of pony.


Melden: Op de wedstrijddag, een uur voor het losrijden (i.v.m. inlopen starttijden), de proef betalen en Ruiterpaspoort inleveren bij het wedstrijdsecretariaat in de kantine. De dames van het secretariaat zitten aan de tafels achter in de kantine. Moet je theorie maken kom dan na het rijden van je proef naar de kantine bij het secretariaat je melden.

Kledingvoorschriften Veulen en Kanjer proef:
- Veiligheids-helm
- Rijbroek
- Rijlaarzen of Chaps met Jodpurs
- Rij-handschoenen

Kledingvoorschriften D1 en D2:

- Rijjasje of HCS-bodywarmer/polo
- Rijlaarzen of Chaps met Jodpurs
- Witte rijbroek
- Witte rij-handschoenen
- Plastron of stropdas (heren)
- Wedstrijd shirt/blouse (bij bodywarmer/polo lange mouwen, kleur wit)
- Veiligheids-helm
- Haar in knot of wedstrijdstrik
- Zweep (niet langer dan 1 meter)

Afzeggen: Uiterlijk 48 uur van te voren via onze mail info@hcsimonshaven.nl zonder bericht is het startgeld verschuldigd.

Aanmelden HCS FUN wedstrijd

info@hcsimonshaven.nl         Adres: Schuddebeursedijk 2   3212 LT   Simonshaven