Inschrijfformulier Zitcompetitie voorronde 7 Maart 2020.

Voorronde voor een finale plek tijdens de HCS Zitcompetitie Kampioenschap op 14 maart 2020.

De finalisten strijden op 14 Maart om de bestzittende HCS manegeruiter met mooie prijzen en voor een plekje in het team voor de landelijke manege kampioenschappen.

Zitcompetitie: (met selectie landelijke manege kampioenschappen):

Omdat een goede zit de basis is van goed leren paardrijden, is de Zitcompetitie in het leven geroepen. Deze competitie is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip. Ieder jaar wordt gestreden om de titel ‘Bestzittende Manegeruiter van het jaar’.
Tijdens de zitcompetitie wordt een speciale zitproef gereden waarbij de jury let op de houding en zit van de ruiter aan de hand van de volgende onderdelen:
• Onafhankelijke zit van de ruiter
• Balans van de ruiter
• Houding van de ruiter
• Beenligging en de juistheid van de beenhulpen
• Handhouding en de juistheid van de teugelhulpen
• Het ontspannen meegaan met de bewegingen van het paard
• Algemene indruk

Deelname vereiste: Kinderen en volwassenen vanaf niveau M&RB D1 en minimaal 1x gestart. 

Het niveau tijdens de zitcompetitie wordt bepaald door de categorie waarin je tijdens de Dressuur wedstrijden start. Wel is er een aparte 18+ rubriek waarin alle niveaus deel mogen nemen. Niveau 1: D1 t/m D3 jeugd Niveau 2: D4 t/m D7 jeugd Niveau 3: D8 t/m D11 jeugd Niveau 4: D12 t/m D20 jeugd Niveau 18+: Alle categorieen.

Er zijn ook speciale proeven, deze kunt u vinden op onze website bij de pagina proeven en theorie.

Dit jaar heeft de zitcompetitie een 1e selectie ronde voor een finale plek in de HCS zitcompetitie Kampioenschap (De finalisten strijden om mooie prijzen en een wisselbokaal voor de Best zittende HCS manegeruiter) Ook worden tijdens deze finale al de eerste plekken vergeven voor de halve finale van de landelijke manege kampioenschappen.Je maak kans op een plek in het afgevaardigde HCS Team die in Schoorl (24 mei 2020) tijdens de halve finale gaan strijden voor een plek op het NK op zondag 20 September 2020 te Zwolle.

Startgeld voorronde 7 Maart 2020 €15,00 Startgeld Finale 14 Maart 2020 €10,00

De inschrijving is pas definitief na bevestiging van ons,.

SLUITINGSDATUM INSCHRIJVING 23 Februari 2020.

Wanneer u het formulier niet kan versturen (bij storing) mag u ook onderstaande gegevens doorsturen naar wedstrijden@hcsimonshaven.nl 

Versturen

0181-453197 Ons adres Schuddebeursedijk 2 3212 LT Simonshaven

info@hcsimonshaven.nl