Evenementen


Country fair
Nieuwjaars carroussel, pas de deux, kur op muziek wedstrijd
Voetbal toernooi
Bonte avond Halloween
Thema weken groepslessen: Halloween, Sinterklaas en Kerst
Pimp your pony of paard modeshow
Pony-speelweken

Competities

FNRS landelijke Zitcompetitie:
Omdat een goede zit de basis is van goed leren paardrijden, is de FNRS Zitcompetitie in het leven geroepen. Deze competitie is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip. Ieder jaar wordt gestreden om de titel ‘Bestzittende FNRS Manegeruiter van het jaar’. Alle deelnemende ruitersportcentra organiseren een eigen voorronde, waarvoor de manegeruiters zich kunnen opgeven. De ruiter met de beste zit wordt afgevaardigd naar de regiofinales, die op verschillende locaties in Nederland worden gehouden. Tijdens de regiofinales worden de bestzittende ruiters geselecteerd voor de kwartfinales. Tijdens de kwartfinales worden de ruiters voor de halve- en de finale geselecteerd. De halve finale en de finale vinden plaats tijdens Horse Event, wat meestal in september plaatsvindt.
Tijdens de zitcompetitie wordt een speciale zitproef gereden waarbij de jury let op de houding en zit van de ruiter aan de hand van de volgende onderdelen:
• Onafhankelijke zit van de ruiter
• Balans van de ruiter
• Houding van de ruiter
• Beenligging en de juistheid van de beenhulpen
• Handhouding en de juistheid van de teugelhulpen
• Het ontspannen meegaan met de bewegingen van het paard
• Algemene indruk
Hippisch Centrum Simonshaven is met haar leerlingen al meerdere keren uitgeroepen tot bestzittende ruitersportcentrum van de Regio!

FNRS Carrousel wedstrijden:
Een carrouselgroep bestaat uit 12 of 16 ruiters die in een geordende colonne met 2-en naast elkaar een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren. De manoeuvres worden gereden op door de groepen zelf samengestelde en uitgezochte muziek. Het gaat dus niet om een soort show, maar om heel precies uitgevoerde en met stijl gereden figuren. Het effect ontstaat door de uniformiteit van de groep, waarbij geen enkele ruiter of paard opvalt, en het tempo, de onderlinge afstand en afstemming op elkaar het niveau bepalen. HCS heeft 2 carrouselgroepen die hard aan het trainen zijn om aan landelijke competities te gaan deelnemen.

Voor meer informatie vraag hiernaar bij de instructie of info@hcsimonshaven.nl

0181-453197 Ons adres Schuddebeursedijk 2 3212 LT Simonshaven

info@hcsimonshaven.nl